Skip to content
Dodaj swoje ogłoszenie na naszej stronie!
Dodaj swoje ogłoszenie na naszej grupie!

Een auto – moto verkopen aan buitenlander in NL 2022

Een auto - moto verkopen aan buitenlander in NL

Wat moet je doen als je je auto wil aan een buitenlander verkopen? Hoe moet je een voertuig verkopen als een buitenlander het in Nederland wil laten registreren?

Voertuig overschrijven – een paar informatie

Er zijn veel buitenlanders in Nederland. Sommigen gebruiken voertuigen met buitenlandse kentekenplaten. Anderen willen hier wat langer blijven en willen een auto of motor kopen met Nederlands kenteken. Om als buitenlander een voertuig te kunnen registreren als een gewone Nederlander, moet hij in het bezit zijn van een Nederlands identiteitsbewijs of rijbewijs. Om dit te laten gebeuren, moet zo’n persoon helaas van nationaliteit veranderen. Dit is niet voor iedereen zo eenvoudig. Sommige voorwaarden zijn moeilijk. Veel mensen zijn bang om het voertuig aan een buitenlander te verkopen. Er valt niets te vrezen. Je moet je gewoon aan een paar regels houden.

Dit artikel gaat over het verkopen van een voertuig aan een buitenlander die het voertuig op zijn naam in Nederland wil laten overschrijven.

Hoe je dat doet

Om een ​​voertuig te registreren heeft de persoon de Uittreksel Basisregistratie Personen nodig. Alle verkopen moeten er zo uitzien.

De koper komt naar jou toe. Als uw voertuig en prijs bij hem passen, kun je een transactie uitvoeren. De koper betaalt contant of, als je het niet erg vindt, per bankoverschrijving. Na ontvangst van het geld geeft je de voertuigsleutels NIET aan de koper! En heb je nu twee opties…

  1. De koper kan problemen hebben met het registreren van het voertuig. Daarom gaat u met hem naar de RDW en helpt je met het voertuig op zijn naam te zetten. Neem alle benodigde documenten mee. Een buitenlander kan een voertuig niet overschrijven op het postkantoor als hij geen Nederlands identiteitsbewijs of rijbewijs heeft! Je krijgt van de RDW medewerker een vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat de voertuig niet meer op je naam staat. Op dit moment kunt je de rest van de documenten en auto of moto sleutels aan de koper doorgeven.
  2. Als je niet met de koper naar de RDW kunt gaan, geef je alle benodigde documenten die nodig zijn voor overschrijvenaan hem. De koper moet het voertuig in RDW op zijn naam zetten en bij je terugkomen. De koper krijgt van de RDW medewerker een vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat de auto niet meer op uw naam staat. Neem vrijwaringsbewijs van de kopeen pas daarna ontvangt hij van je de rest van de documenten en auto of moto sleutels.

Je voertuig is verkocht!

Er mag geen probleem zijn als de koper een buitenlander is. Hij moet ook meer dingen doen en hij geniet zeker niet van extra kantoorreizen. Veel succes met verkopen!

We herinneren je eraan dat dit artikel de procedure beschrijft voor het kopen van een voertuig door een buitenlander die het voertuig op zijn naam in Nederland wil hebben. Bij het exporteren ziet het er een beetje anders uit!

Onze excuses voor eventuele fouten in de tekst.

Voeg uw advertentie toe aan onze groep!